Nimtoftes Ildsjæle

Der har blandt Nimtofte´s borgere i længere tid været et ønske om et samlingssted i byen. En gruppe aktive i Nimtofte så en mulighed for at benytte byens gamle mejeri som et samlingssted – et byens Kulturhus, med “højt til loftet”, som med tiden kan blive et Midtdjurs Kulturcentrum.

Denne aktive gruppe indkaldte byens borgere til stiftende generalforsamling d. 21. august 2014, og Nimtofte Kulturhusforening, som i dag tæller op mod 100 medlemmer, var en realitet. Der er et stor nedbrydningsarbejsde igang i Det gamle Mejeri, og alt arbejde udføres af frivillige.

Fremtiden for Nimtofte Kulturhus

Det er en viljestærk og arbejdsom forening – Nimtofte Kulturhusforening – som står bag projektet med at forandre Det gamle Mejeri i Nimtofte, til et Kulturhus med højt til loftet.

Funktionsgrupperne er i “arbejdstøjet” – der planlægges indtægtsgivende arrangementer, under de eksisterende forhold som jo er præget af nedbrydningsarbejdet.

Medlemmer af Kulturhusforeningen har allerede booket Kulturhuset til familiefester i troen på, at lokalerne er anvendelige i det kommende forår, og tager de lidt primitive forhold med ophøjet ro.

2014

I 2014 har der været afholdt flere fællesspisninger med 75-80 deltagere – med lidt velvilje er det muligt at samles i Nimtofte Kulturhus, som i dagligdagen er præget af nedbrydning både inde og ude.

Optimisme og begrejstring kan spores blandt Kulturhusforeningens medlemmer. Noget tyder på at denne tydelige begejstring “smitter af” til en stor del af Nimtofte´s borgere. Som det siges: “Det bliver jo til det samlingssted i byen, som vi har ønsket os i flere år”

2015

I 2015 tegnede der sig en lys og spændende fremtid for Nimtofte Kultuhus.

Vi har prominente besøg dette år, og kan præsentere arrengementer med bla.: Ghita Nørby, Erik Clausen og Cecilie Nash. Alle kendte skuespillere fra den danske scene.

Vi byder også på Dameaften, Børnediscotek, Julemarked, samt Juleforkost m dans.

Vi har fået nye vinduer i salen, opsat loft og belysning og lavet hul i væggen ud til den nye område med entre, garderobe og toiletter.

Efter at ungdommen d. 19. juni 2015 havde trådt danseskoene helt flade, og drukket den sidste sodavand, stod en gruppe klar til at tage over, med næste store projekt. Der brydes gulve op i Nimtofte Kulturhus hal 1 og 2, hvor mange borgere fra Nimtofte og omegn gennem årene har haft deres gang. Der etableres gulvvarme i de pågældende rum, og naturligviser der lagt betongulv igen. Nedbrydningsarbejdet i Nimtofte Kulturhus er således ved at være afsluttet, og opbygningen kan tage sin begyndelse.

2016

Er lige begyndt, og vi er i fuld gang med færdiggørelsen i de lokaler der bliver entré, garderobe og toiletter. Gulve, varme, og VVS-installationer blev lagt sidste år, samt spær og isolering opsat så der kan etableres lokaler under loftet.

Nu skal fliserne sættes op, så saniteten kan komme på plads, og de nye toiletter tages i brug. Nært forestående er i dette område, loftbeklædning og lys, samt udskiftning af dører og vinduer i resten af “sidebygningen”.

Der bliver samtidig taget hul på rejsning af fondsmidler til at få køkkenet etableret, så Nimtofte Kultuhus kan blive klar til udlejning, og stå som en færdig pakkeløsning.

Vi mangler et køkken rigtig meget, der er mange forespørgsler der ikke bliver til noget når køkkenet mangler. Vi har et meget stort lokale, hvor der kan være op til 150 personer, og nemt dækkes op til 130 spisende gæster. Men det kræver et køkken, der kan levere mad til så mange mennesker også, så fondsmidler søges og har vores focus lige nu.

Vi har haft en stille vinterperiode med ikke så mange aktiviteter, da vi har brugt tiden til interne opgaver.

Allerede d. 9 April slår vi igen dørerne op for arrangementer i Nimtofte Kulturhus. Skotsk & Irsk musikaften, hvor gæsterne spiser og underholdes med musikere der kommer helt tæt på og skaber en fantastisk stemning, også helt ude blandt bordene. Det er et udenlandsk band, så nu er der taget hul på arrangementer med international tutch.

Luk menu